Novosti

Kampanja “Provjeri loptice”

Jeste li znali da rak testisa, iako mnogo rjeđi od drugih vrsta uroloških karcinoma, pogađa muškarce mlađe od 35 godina? April je mjesec globalno posvećen podizanju svijesti o ovom oboljenju, s posebnim fokusom na edukaciju o simptomima i tehnikama samopregleda jer je ranim otkrivanjem rak testisa izlječiv u 95% slučajeva.

Saznaj više
Slika prikazuje logo kampanje MOVEMBER 2023 i tekst REZULTATI PSA TESTIRANJA NOVEMBAR 2023.
Novosti

Rezultati besplatnog PSA testiranja u sklopu kampanje MOVEMBER 2023

U sklopu kampanje „MOVEMBER“, tokom mjeseca novembra/studenog 2023 godine primljeno je 256 prijava za besplatno PSA total testiranje u šest gradova Federacije Bosne i Hercegovine.

Najveći broj besplatnih testova je omogućen od strane laboratorija u Sarajevu (200) od kojih je realizirano 121, dok su u drugim gradovima BiH testovi bili finansirane donacijom DM Drogerie Markt.

Saznaj više
Novosti

Uručenje zahvalnica laboratorijama koje su omogućile besplatno PSA testiranje u Sarajevu

Dana 18.01.2024. godine predstavnici Udruženja oboljelih od raka prostate FBiH su posjetili tri laboratorije koje su tokom kampanje MOVEMBER 2023. omogućile besplatno PSA testiranje za muškarce sa područja Sarajeva.

Saznaj više
Novosti

Donacija CM-Cosmetic Market Udruženju

Kompanija CM-Cosmetic Market je još jednom prepoznala aktivnost našeg udruženja, te je u sklopu kampanje Movember pored darivanja koje su organizovali za svoje kupce kupce tokom mjeseca novembra/studenog 2023…

Saznaj više
Novosti

Posjeta Centru za aktivno i zdravo starenje Novi Grad Sarajevo

Danas 28.11 2023 održano je predavanje na temu Prevencija, dijagnostika i liječenje raka prostate sa osvrtom na kampanju MOVEMBER i aktivnosti udruženja u mjesecu novembru.

Saznaj više